I love Amerika - tarts velünk és utazz Amerikába

I love Amerika

I love Amerika

Los Angeles: Hollywood fényei és több - Látogatás a filmipar szentélyében!

2023. szeptember 05. - ILOVEAUSTRALIA

Los Angeles, ahol a fények sosem alszanak ki és ahol minden sarok mögött egy történet rejtőzik. Ez a város a filmipar szentélye, ahol a mozi és a televízió világa éledt meg. Amikor Los Angelesbe látogatsz, mintha belevetnéd magad egy hollywoodi filmbe, és belemerülnél a sztárok, a fényképezőgépek és a vörös szőnyeg ragyogásába.

Hollywood: az ikonszimbólum

 

Az első dolog, ami eszünkbe jut Los Angelesről, az a Hollywood felirat a domboldalon. Ez az ikonikus helyszín az amerikai film történetének központja. 

A feliratot 1923-ban állították fel, eredetileg „Hollywoodland”-ként, hogy lakóparkot reklámozzanak. Később rövidítették „Hollywood”-ra, és mára az amerikai filmipar jelképévé vált. A felirat közelébe nem lehet menni, de több pontból is szép kilátás nyílik rá, például az Observatory Trail vagy a Lake Hollywood Park útvonalairól.

Hollywoodban található még a Hollywood Boulevard, amelyen végighaladva megcsodálhatjuk a Hollywood Walk of Fame csillagait. Ez egy sétány, amelyen több mint 2600 csillag van elhelyezve a járdán. A csillagokon a film-, tévé-, zene-, rádió- és színházi iparág legnagyobb nevei szerepelnek. A sétányon található még a TCL Chinese Theatre, amely egy híres mozi, amelynek előcsarnokában több mint 200 filmsztár kéz- és lábnyoma látható cement által megörökítve.

Ha erre jársz mindenképpen vedd fel a listádra a Dolby Theatre-t, amely az Oscar-díjátadók helyszíne. A színházban megtekinthetjük az Oscar-történelem kiállítását, valamint bepillanthatunk a díszletekbe és a kulisszák mögé. Ha szerencsénk van, akkor akár egy próbát is elcsíphetünk.

 

vincentas-liskauskas-ermkvcfla74-unsplash.jpg
fotó: https://unsplash.com/@vincentas_

Universal Studios

Ha szeretnénk még közelebb kerülni a filmek világához, akkor érdemes ellátogatni az Universal Studios Hollywood vidámparkba. Itt nem csak izgalmas hullámvasutakon és más játékokon szórakozhatunk, hanem be is tekinthetünk a stúdiókba, ahol népszerű filmeket és sorozatokat forgattak és forgatnak. A parkban megismerhetjük a filmkészítés titkait, megnézhetjük az eredeti díszleteket, valamint találkozhatunk néhány híres karakterrel is.

Az Universal Studios Hollywood egyik legnépszerűbb attrakciója a Studio Tour, amely egy 60 perces vezetett buszos túra a stúdió területén. A túra során láthatjuk például a Psycho házát, a War of the Worlds repülőgép-roncsait, vagy a Jaws cápáját. A túra során számos speciális effektus és 3D-s élmény is vár ránk, például a King Kong 360 3-D, a Fast & Furious – Supercharged, vagy a The Simpsons Ride.

A parkban található még több más téma alapján kialakított terület is, például a The Wizarding World of Harry Potter, a Jurassic World, vagy a Despicable Me Minion Mayhem. Itt különböző játékokon, mutatványokon, üzleteken és éttermeken keresztül élhetjük át a filmek hangulatát.

jared-lisack-m9czq8fdspe-unsplash.jpgfotó:https://unsplash.com/@jredl

Beverly Hills

Ha már Los Angelesben vagyunk, akkor nem hagyhatjuk ki a város egyik leggazdagabb és legelegánsabb részét, Beverly Hillst sem. Itt található a Rodeo Drive, amely egy három blokk hosszú bevásárlóutca, ahol a legdrágább és legexkluzívabb márkák boltjai sorakoznak. A Rodeo Drive-on sétálva akár belefuthatunk egy-egy hírességbe is, akik itt szoktak vásárolni. A Rodeo Drive-on található még a Beverly Wilshire Hotel, amely a Pretty Woman című film egyik helyszíne volt.

Beverly Hillsben érdemes még megnézni a Beverly Hills City Hall épületét, amely egy gyönyörű art deco stílusú épület, amelyet 1932-ben építettek. Az épület előtt található egy szökőkút, amelyen a város címere látható. A Beverly Hills City Hall mellett található még a Beverly Hills Police Department, amely a Beverly Hills Cop című film egyik helyszíne volt.

Ha szeretnénk látni, hogy hogyan élnek a hollywoodi sztárok, akkor érdemes beülni egy Celebrity Homes Tour buszra, amely elvisz minket a legismertebb színészek, énekesek és sportolók villáihoz. A túra során láthatjuk például Tom Cruise, Jennifer Aniston, Leonardo DiCaprio, Taylor Swift vagy David Beckham otthonait.

bp-miller-kpqq4cknezm-unsplash_1.jpgfotó: https://unsplash.com/@bp_miller

Santa Monica

Ha szeretnénk egy kis pihenést és strandolást is beiktatni a látogatásunkba, akkor irány Santa Monica. Ez egy tengerparti város Los Angeles nyugati részén, amelynek legfőbb látványossága a Santa Monica Pier. Ez egy móló, amelyen vidámpark, egy akvárium, egy cirkusz, éttermek és üzletek is találhatóak. A mólón található még az Egyesült Államok nyugati partjának végét jelző tábla, amely az úgynevezett Route 66 nevű országos autópálya végpontja.

A Santa Monica Pier mellett található a Santa Monica Beach, amely egy hatalmas homokos strand, ahol napozhatunk, fürdőzhetünk, vagy akár szörfözhetünk is. A strand mellett húzódik a Santa Monica Bike Path, amely egy kerékpárút, amelyen biciklizhetünk vagy görkorcsolyázhatunk. A kerékpárút mentén több parkot és játszóteret is találunk.

Santa Monicában található még a Third Street Promenade sétálóutca, ahol rengeteg üzlet, étterem és kávézó várja látogatókat. A sétálóutcán gyakran találkozhatunk utcai művészekkel, zenészekkel és komikusokkal is, akik szórakoztatják a közönséget.

Venice Beach

Ha még több tengerparti hangulatra vágyunk, akkor érdemes átugrani Venice Beachre, amely Santa Monica szomszédságában található. Venice Beach egy bohém és különc városrész, amelynek legnépszerűbb része a Venice Beach Boardwalk. Ez egy sétány, amely mentén rengeteg üzlet, étterem, bár, galéria és szuvenírstand található. A sétányon sétálva láthatjuk a legkülönfélébb embereket és stílusokat, akik mind hozzájárulnak a városrész egyedi hangulatához.

A Venice Beach Boardwalk mellett található a Muscle Beach, amely egy szabadtéri edzőterem, ahol a testépítők mutatják meg izmaikat. A Muscle Beach mellett található még a Venice Skate Park, ahol a gördeszkások mutatják be trükkjeiket. A sétány végén található a Venice Canals, amely egy csatornarendszer, amelyet Velence mintájára építettek, így itt csónakázhatunk vagy sétálhatunk a vízparton.

matthew-lejune-dv1r5pftdzk-unsplash.jpgfotó: https://unsplash.com/@matthewlejune

Griffith Park

Ha szeretnénk egy kis zöldet és természetet is látni Los Angelesben, akkor irány Griffith Park. Ez egy hatalmas park, amely több mint 4000 hektár területet foglal el. A parkban több mint 100 kilométernyi túraút található, amelyek közül néhány gyönyörű kilátást nyújt a városra és a Hollywood feliratra. A parkban található még a Griffith Observatory, amely egy csillagvizsgáló és múzeum is egyben és ahol megismerhetjük az égbolt titkait. Az obszervatórium elől is csodás panoráma tárul elénk.

A Griffith Parkban található még a Los Angeles Zoo, ahol több mint 1000 állatot láthatunk különböző kontinensekről. Ha a növényekért is oda vagyunk, akkor az állatkertben található még egy botanikus kert is, ahol több mint 800 növényfajt láthatunk. De a park ad otthont a Travel Town Museum-nak is, amely egy vasúti múzeum, ahol régi mozdonyokat és vagonokat tekinthetünk meg.

venti-views-tjj07afraua-unsplash.jpgfotó: https://unsplash.com/@ventiviews

Összegzés

Los Angeles tehát nem csak Hollywoodról szól, hanem sok más élményt is kínál a látogatóknak. A városban megtalálhatjuk a filmipar legnagyobb neveit és helyszíneit, de emellett élvezhetjük a tengerparti hangulatot, a bevásárlást, az éttermeket, a múzeumokat és a természetet is. Los Angeles egy olyan város, amely mindenkinek tartogat valamit. 

Amennyiben inspirálva érzed magad, és szívesen belevágnál egy filmrajongó kalandba Los Angelesben, ne habozz tovább. Látogass el Los Angelesbe, és légy részese a filmipar varázslatának és a város színes életének!

Ha segítségre van szükséged az amerikai utazásod tervezésében, ne feledd, hogy rendelkezésedre állnak az útiterveink. Ezek a tervek megkönnyítik az utazásod szervezését, és segítenek abban, hogy teljes mértékben élvezhesd Amerika lenyűgöző látnivalóit és kultúráját. Ne hagyd ki ezt a fantasztikus élményt, és tervezd meg már ma a következő nagy kalandodat Los Angelesben!

süti beállítások módosítása