I love Amerika - tarts velünk és utazz Amerikába

I love Amerika

I love Amerika

Mágikus Memphis és a blues városa - A zenék nyomában a Mississippi partján!

2023. október 09. - ILOVEAUSTRALIA

Memphis, Tennessee, egy város, amely a zene szerelmeseinek valódi paradicsom. A város az Egyesült Államok déli részén található, a Mississippi folyó partján, és híres a zenei örökségéről, a bluesról, a rock 'n' rollról és a soulról. Ha a zenék nyomába erednél a Mississippi partján, akkor Memphis a tökéletes úti cél.

Memphis egy olyan város, amely tele van melegszívű emberekkel és egyedülálló kulturális örökséggel. A város hangulata és atmoszférája egyedi, és egy pillanat alatt magával ragadja az embert. Memphis az otthona a barátságos embereknek, akiket egy közös szerelem köt össze: a zene iránti szenvedély. Itt a zene mindenütt jelen van, és a városban való tartózkodás során szinte érezni lehet a blues és a rock 'n' roll ritmusát. Memphisben járva nemcsak a múltba utazol vissza a zene történetébe, hanem megtapasztalhatod azt a vibráló energiát és életörömöt is, amely az embereket itt jellemzi. A város a zenéhez és a kultúrához való szenvedélyéről híres, és mindazok számára, akik szeretnék felfedezni a Mississippi partjának ezt a mágikus szegletét, Memphis igazi gyöngyszem lesz az utazásuk során.

Elvis Presley Graceland házának meglátogatása

Memphis szorosan összefonódik Elvis Presley nevével, és az ikonikus énekes otthona, a Graceland, a város egyik legnépszerűbb látványossága. Itt bepillantást kaphatsz Elvis életébe és karrierjébe, megnézheted a híres fehér ruháját, és sétálhatsz a gyönyörű kertben.

A Beale Street varázsa

A Beale Street a blues központja Memphisben. Ez a híres utca hemzseg a kluboktól és bároktól, ahol élő zenekarok játszanak. Fedezd fel a blues eredeti hangját, és élvezd az élőzenét a különböző klubokban, például a B.B. King's Blues Club vagy a Rum Boogie Cafe területén.

A Stax Múzeum Látogatása

A Stax Records volt otthona olyan legendás előadóknak, mint Otis Redding, Isaac Hayes és Booker T. & the MG's. A Stax Múzeum Memphis soul zenéjének és a város zenei örökségének megőrzésére jött létre. Itt megismerheted a soul zenének és a város zenei örökségének fontos részleteit.

Séta a Mississippi Folyó partján 

A Mississippi folyó látványos panorámát kínál Memphisben. Sétálj a folyóparton, és élvezd a gyönyörű kilátást. Lehetőséged van hajókázásra is a folyón, így más szemszögből is megcsodálhatod Memphis szépségeit.

A Sun Studio Felfedezése

A Sun Studio az a hely, ahol Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis és más híres előadók kezdték zenei karrierjüket. Látogasd meg ezt a történelmi stúdiót, és lépj be a rock 'n' roll és a country zene születésének helyszínére.

A Memphis Zoo 

Ha szereted az állatokat, ne hagyd ki a Memphis Zoo-t. Ez a gyönyörű állatkert otthont ad számos különleges állatfajnak, és remek családi program lehet.

Kulináris élmények

Memphis nemcsak a zenéről híres, hanem a kiváló ételéről is. Próbáld ki a híres Memphis BBQ-t, ahol a lassú füstölésű húsok és a különleges szószok egyedi ízvilágot kínálnak.

Memphis egy olyan város, ahol a zenék és a kultúra mindenhol jelen van. A Mississippi partján fekvő városban rengeteg érdekes látnivaló és tevékenység vár rád, és garantáltan felejthetetlen élményekkel térhetsz haza. Ha szeretnél további információkat Memphis-ről vagy útitervajánlatokat, hogy felfedezd ezt a mágikus várost, ne habozz felkeresni minket. Memphis városa és zenéje varázslatos élményeket ígér mindazoknak, akik útra kelnek a Mississippi partján.

süti beállítások módosítása