I love Amerika - tarts velünk és utazz Amerikába

I love Amerika

I love Amerika

New York City: A város, amely soha nem alszik - 72 óra New Yorkban!

2023. október 02. - ILOVEAUSTRALIA

New York City, az Egyesült Államok legnagyobb városa és talán az egyik legikonikusabb metropolisz a világon. A hatalmas felhőkarcolók, a sárga taxik, a Central Park és a Szabadság-szobor mind-mind New York szimbólumai, és ezek mind részei annak a csodálatos utazási élménynek, amit a város kínál.

New York City a nevéhez méltóan olyan város, amely soha nem alszik. A nap 24 órájában pezseg az élet itt. A reggel korán kezdődik, amikor az emberek sietnek a munkába, és a kávézókban sorban állnak a reggeli kávéért és bagelért. A délutánokat a középületek, múzeumok és üzletek megtöltik élettel. Az esték a Broadway előadásokkal és a világ egyik legvonzóbb éttermi és szórakozóhelyi színvonalával csillognak.

A város kulturális öröksége is lenyűgöző. New York otthont ad olyan világhírű intézményeknek, mint a Metropolitan Múzeum, a Museum of Modern Art (MOMA) és a Guggenheim Múzeum, amelyek számtalan műalkotást őriznek a reneszánsz festményektől kezdve a kortárs művészetig.

New York City híres a lenyűgöző kilátásairól, amelyek a város különböző pontjairól nyílnak. Az Empire State Building, a One World Trade Center Observation Deck és a Top of the Rock azok a helyek, ahonnan páratlan panorámában gyönyörködhetsz a várost nézve. A fények és a felhőkarcolók között sétálva úgy érezheted magad, mintha a világ tetején lennél.

New York City nemcsak Amerika, hanem a világ kulturális központja is. A város otthont ad a világ legjobb színházainak, galériáinak és koncerttermeinek. Broadway előadások, opera, balett és világszínvonalú koncertek mind megtalálhatók itt. A New York-i kulturális élet gazdag és változatos, és mindig van valami érdekes dolog, amit felfedezhetsz.

Wall Street, ahol a New York-i tőzsde található, az üzleti világ központja. A város számos hatalmas vállalat és bank otthona, és lehetőségek tárháza azoknak, akik karriert építenek.

New York híres a világ konyhájának sokszínűségéről. Bármilyen ételt keresel, itt megtalálod. Próbálj ki egy szelet New York-i pizzát, kóstold meg a híres bagelt, vagy élvezd a kínai, olasz, görög, mexikói, és szinte minden más nemzet konyháját a városban.

New York városrészei

New York City az öt ikonikus kerületből áll: Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx és Staten Island. Minden kerületnek saját egyedi karaktere és hangulata van, ami színes palettát ad a városnak.

  • Manhattan: Az üzleti és kulturális központ, itt találod a híres Times Square-t, a Central Parkot, a Broadway-t, és a világ egyik legismertebb sétálóutcáját, a Fifth Avenue-t.

  • Brooklyn: A művészek és kreatív szelleműek otthona, ahol a híres Brooklyn Bridge és a hipster Williamsburg kerület található.

  • Queens: Különböző kultúrák találkozási pontja és a világ legnagyobb kirakatával rendelkező botanikus kertje, a Queens Botanical Garden.

  • The Bronx: A születési helye a hip-hop kultúrának, és otthont ad a Bronx Zoo-nak, valamint a híres Yankee Stadionnak.

  • Staten Island: A legkisebb és legcsendesebb kerület, Itt jár a Staten Island-i komp, melyről gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Szabadság-szoborra, így ha nincs éppen kereted elmenni, hogy közelről megnézd, akkor ez a legjobb (és ingyenes!) tipp ahhoz, hogy lásd az ikonikus szobrot!

 

Ha csak rövid időt töltesz el itt, a következő 72 órában összeállított útiterv segít abban, hogy a lehető legtöbbet hozd ki ebből a lenyűgöző helyből.

1. Nap: Érkezés és A New Yorki Skyline

Reggel

Indítsd a napot egy finom reggelivel valamelyik helyi kávézóban. A croissant és a friss cappuccino remekül fog esni, és felkészít a nap kihívásaira. A legendás Zabar's vagy a modern Blue Bottle Coffee jó választás lehet.

Délelőtt

Kezdd a napot egy sétával a híres Central Parkban. A hatalmas zöld területen sétálva élvezd a csendet és a természetet közvetlenül a város szívében. Látogass el a Central Park állatkertjébe, vagy bérelj kerékpárt és fedezd fel a parkot.

Délután

New York híres múzeumokkal is büszkélkedhet. Látogass el a Metropolitan Múzeumba, ahol elképesztő műalkotásokat találsz az ókortól a modern korig. Ha inkább kortárs művészettel szeretnél megismerkedni, ne hagyd ki a Museum of Modern Art-ot (MOMA). A Metropolitan előtt vagy után pedig megnézheted a híres 5th Avenue-t is, ahol világhíres és méregdrága butikok sorakoznak. De a Guggenheim Múzeum is a környéken van, így ha az jobban érdekel, látogass el oda!

Este

Este az Empire State Building megmászása a legjobb választás. Az épület tetejéről lenyűgöző panorámában gyönyörködhetsz, amelyen az egész város és a fények tengerét láthatod. Vagy válaszd a One World Trade Center Observation Deck-et, amely az örök emléket az ősi World Trade Center helyére emelték, és lenyűgöző kilátást kínál.

2. Nap: Kultúra és Kikapcsolódás

Reggel

Nem hagyhatod ki a híres New York-i bagelt egy igazi deli-ben vagy pékségben. Kérhetsz krémsajtot, loxot, vagy csak egyszerűen vajjal - mindenképpen egy kulináris élmény lesz. Jó tipp a Brooklyn Bagel Bakery.

Délelőtt és Délután

Sétálj át a Brooklyn hídon és fedezd fel a város egyik legnépszerűbb városrészét, a DUMBO-t és csodáld meg az itt található házakat is. Innen visszasétálhatsz a művészeti negyedben, SoHo-ban. Itt találod New York legstílusosabb üzleteit, galériáit és kávézóit. Egy könnyű ebéd után nézelődj a divatüzletekben vagy látogass el a könyvesboltokba. Délután pedig nézd meg Greenvich Village színes utcáit és sétálj végig a High Line-on, amely egy régi vasútvonalból kialakított park.

Este

Az este fénypontja egy Broadway előadás. Válassz egy népszerű musicalt vagy drámát, és éld át a Broadway varázsát. Az előadások nagyon népszerűek, így előre foglalj jegyet.

3. Nap: Történelem és Utolsó Pillanatok

Reggel

Látogass el a Times Square-re, ahol a város pulzáló szívében találod magad. Reggelizz valamelyik helyi kávézóban és, ha utálod is a tömeget, élvezetes lesz a hömpölygő áradat ezen a részen. 

Délelőtt: 

Fedezd fel a Szabadság-szobrot és Ellis Islandet, ahol az Egyesült Államok bevándorlási történetének fontos részleteit ismerheted meg. A látnivalók között a Lady Liberty lábának meghódítása és a múzeumok látogatása is szerepel. Tipp még egyszer: ha nincs időd vagy pénzed felfedezni közelről, az ingyenes Staten Island-i kompról azért megnézheted!

Délután: 

Sétálj végig a Wall Streeten és nézd meg a New York-i tőzsde épületét. Ha érdekel a pénzügyi világ, ne hagyd ki a Federal Reserve Bank of New York múzeumát, illetve a Charging Bull szobrot sem.

Este: 

Az utolsó vacsorát egy hagyományos New York-i étteremben vagy egy különleges helyen, például a Brooklyn Híd egyik éttermében töltsd el. Itt ismerkedj meg a város konyhájával, mielőtt elbúcsúznál New Yorktól.

Zárás

72 óra New Yorkban után könnyen érezheted, hogy ez a város az Amerikai Álom megtestesítője. New York City sosem alszik, és az itt eltöltött idő garantáltan felejthetetlen lesz. Ha szeretnél további információkat az utazásod tervezéséhez vagy az útitervjeinkről, ne habozz felkeresni minket. Fedezd fel New York izgalmas látnivalóit, és hagyd, hogy a város varázsa magával ragadjon!

süti beállítások módosítása